Zwemwater

Eén van de onderdelen bij onze triathlon in gemeente Noordoostpolder is het zwemmen. Hiervoor zijn wij afhankelijk van het zwemwater. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de kwaliteit van het water. Mocht de organisatie de kwaliteit van het water niet verantwoord vinden, zal het evenement worden omgevormd naar een run-bike-run.

Weersverwachting

Bekijk hieronder de weersverwachting voor de komende vijf dagen.


Watertemperatuur

De temperatuur van het water word op de wedstrijddag gemeten door de officials van de NTB, deze word bekend gemaakt op het bord in het inschrijfbureau en bij de wisselzone.

Kwaliteit van het zwemwater

Naast dat de organisatie het zwemwater kritisch zal controleren, zullen wij eveneens waterschap Zuiderzeeland het zwemwater laten controleren in de aanloop naar de wedstrijd. Dit zullen twee metingen zijn. Voor de triathlon in 2012 waren de restultaten postief. De eerste meting (gedaan op 13 augustus), gaf aan dat het zwemwater als 'uitstekend' wordt beoordeeld. Ook de tweede meting (gedaan op 20 augustus), gaf aan dat het zwemwater als 'uitstekend' wordt beoordeeld. Ook in 2013 is het water twee keer voor het evenement getest door het waterschap. Ook toen werd het water met 'uitstekend' beoordeeld. Dit jaar, 2019, laten we (gezien de positieve resultaten in 2012 t/m 2018) het water één keer de week voor dé Fit Fun Triathlon Noordoostpolder testen. 

Voorwaarden voor de watertemperatuur

Om te bepalen of het verantwoord is om het onderdeel zwemmen door te laten gaan, hanteert dé Fit Fun Triathlon Noordoostpolder de richtlijn zwemwater van de Nederlandse Triathlon Bond (zie pagina 28). Uitzondering vormt de minimale watertemperatuur. Daarvoor hanteren we de richtlijn van de KNZB. Dit is een minimale watertemperatuur van 16 graden.