Parcours Triathlon Noordoostpolder

Een triathlon bestaat uit 3 verschillende onderdelen tussen deze onderdelen komt de deelnemer door de wisselzone om van materiaal te wisselen.

De locatie van de wisselzone en finishzone is op het evenemententerrein.

Het Zwemparcours bevind zich in de Urkervaart.
Het Fietsparcours is vanuit de wisselzone de Kamperweg aansluitend N50.
Het Loopparcours is over het fietspad van de Marknesserweg en door de wijk Centrum Bos en Gaard.

Het parcours is per onderdeel hieronder opgenomen.

Zwemparcours

Route vanaf het evenemententerrein door de Urkervaart richting Urk.
Het betreft een inloopstart en voor de halve triathlon een ‘Australian exit’.

Rood: Afstand 1000 meter (halve/kwart)
Blauw: Afstand 500 meter (achtste/business)
Groen: Afstand 250 meter (zestiende)


Fietsparcous

Het fietsparcours gaat er voor de verschillende afstanden dan ook als volgt uit zien:

Vanaf het evenemententerrein naar rechts op de Kamperweg, de langste afstanden gaan middels de oprit naar Ens de N50 op.

Het keerpunt t.b.v. de 1/16e bevindt zich op 2.5 km vanaf de wisselzone. Hieronder weergegeven met een gele cirkel in afbeelding 2. Deze deelnemers komen niet op de N50.

Het parcours van de 1/8e en 1/4e gaat tot het viaduct voor Ens. Op het uiterste punt keren de deelnemers op de weg, steken bij de noodoversteek de N50 over naar de andere rijbaan te zien op afbeelding 5, en gaan terug richting Emmeloord. Ter hoogte van de Kleiweg maken de deelnemers een lus van 1 km heen en terug op de Kleiweg te zien op afbeelding 3.

De 1/8e maakt 1 ronde van 20 km, de 1/4e maakt 2 rondes van 20 km.

Het parcours van de Halve Triathlon bestaat uit 1x naar het uiterste punt dit geeft een route van 18 km. Deze route wordt 5 maal afgelegd. (In dit parcours zit niet de lus op de Kleiweg)


Afbeelding 1


Afbeelding 2


Afbeelding 3


Afbeelding 4


Afbeelding 5

Loopparcours

Route halve triathlon vanaf het evenemententerrein rechts het fietspad op tot aan de rotonde hier oversteken naar fietspad aan de overkant. Marknesserweg rechtsaf door het park naar de Minister Lelysingel, Colijnlaan, Plein Almere & Verhagenlaan. Rotonde AH, Marknesserweg, Evenement Terrein, Finish Zone. Dit geeft een ronde van 3 kilometer welke 7 keer wordt gelopen.

De kwart, achtste en zestiende lopen een route van 2.5 kilometer, ze gaan links op de Minister Lelysingel en links naar de Verhagenlaan. Hieronder aangegeven in de afbeelding. Dit geeft een ronde van 2.5 kilometer. Deze route wordt 1, 2 of 4x gelopen.

De route gaat over de fietspaden langs de Marknesserweg waardoor autobaan vrij blijft voor toeschouwers en in nood gevallen voor ambulances, politie en brandweer.