Wij presenteren: Iets unieks

5 maart 2019 12:58

Deze week kregen wij een verlossend bericht van Rijkswaterstaat, we mogen een vergunning aanvragen om de N50 als fietsparcours te gebruiken. Al in 2017 hadden wij als bestuur het idee om te gaan verhuizen naar het evenemententerrein in Emmeloord, zodat we meer ruimte zouden hebben voor o.a. een halve triathlon. Ook hadden we toen al het idee om een uniek fietsparcours te kunnen bieden voor onze deelnemers, de N50.In september 2018 hebben we een presentatie gemaakt voor ons eerste gesprek met Rijkswaterstaat, wat in oktober heeft plaatsgevonden. Na twee vervolg gesprekken hebben we uiteindelijk groen licht gekregen om een vergunning aan te vragen, de laatste stap in dit traject.

Fietsparcous

Het fietsparcours gaat er voor de verschillende afstanden dan ook als volgt uit zien:

Vanaf het evenemententerrein naar rechts op de Kamperweg, de langste afstanden gaan middels de oprit naar Ens de N50 op.

Het keerpunt t.b.v. de 1/16e bevindt zich op 2.5 km vanaf de wisselzone. Hieronder weergegeven met een gele cirkel in afbeelding 2. Deze deelnemers komen niet op de N50.

Het parcours van de 1/8e en 1/4e gaat tot het viaduct voor Ens. Op het uiterste punt keren de deelnemers op de weg, steken bij de noodoversteek de N50 over naar de andere rijbaan te zien op afbeelding 5, en gaan terug richting Emmeloord. Ter hoogte van de Kleiweg maken de deelnemers een lus van 1 km heen en terug op de Kleiweg te zien op afbeelding 3.

De 1/8e maakt 1 ronde van 20 km, de 1/4e maakt 2 rondes van 20 km.

Het parcours van de Halve Triathlon bestaat uit 1x naar het uiterste punt dit geeft een route van 18 km. Deze route wordt 5 maal afgelegd. (In dit parcours zit niet de lus op de Kleiweg)


Afbeelding 1


Afbeelding 2


Afbeelding 3


Afbeelding 4


Afbeelding 5Countdown

Sponsoren