Fit Fun Triathlon Noordoostpolder op koers

19 juni 2019 16:24

De organisatie van de Fit Fun Triathlon Noordoostpolder ligt op koers voor de wedstrijddag van zondag 25 augustus. Door de vele wijzigingen, ging dat dit jaar niet zonder slag of stoot. Het besluit om de vertrouwde plek in het centrum van Emmeloord te verruilen voor het evenemententerrein aan de Marknesserweg, bracht namelijk veel werk met zich mee.


Afbeelding : Afgelopen week werd de nieuwe water-instap gerealiseerd.

Niet alleen de keuze voor de locatie, maar ook voor het nieuwe fietsparcours over de N50, gaf dit jaar meer dan anders, veel papierwerk met zich mee. Vergunningen van de Gemeente Noordoostpolder, Provincie Flevoland, Rijkswaterstaat en Waterschap Zuiderzeeland zijn deze maand goedgekeurd. Dit betekent dat de organisatie nog ruim twee maanden heeft om alle andere zaken te regelen die een sportevenement van deze omvang, met naar verwachting ruim 750 deelnemers, met zich meebrengt.

Gelukkig staat het zeskoppig bestuur hierin niet alleen, al sinds de 1e editie van de triathlon wordt samengewerkt met de verengingen Zignea, AV NOP, Noptunus, en FTC Marknesse. Elke vereniging levert de expertise en vrijwilligers voor één van de onderdelen voor en tijdens de wedstrijddag. Op deze manier verloopt het evenement al zeven jaar lang op rolletjes.

De keuze voor de nieuwe locatie geeft de organisatie ruimte voor het toevoegen van een nieuwe afstand aan het programma, die van de halve triathlon (1.9km zwemmen, 90km fietsen, 21.1km lopen). Van deze afstand worden er slechts een handvol in Nederland georganiseerd en trekt daardoor nieuwe atleten naar de Noordoostpolder.

Ook op het programma dit jaar is de Familie Trihartlon van de Hartstichting. Deze triathlon in estafette vorm heeft als doel om geld in te zamelen voor het verslaan van hart- en vaatziekten. Aan deze triathlon kan je meedoen als familie, maar ook als vrienden of collega’s. Er is keuze uit drie afstanden variërend van 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer lopen tot 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. En dat allemaal voor het goede doel!

Afgelopen jaren mocht de Fit Fun Triathlon Noordoostpolder zich verheugen op veel publiek en we hopen dat de inwoners van de Noordoostpolder (en daarbuiten) ook dit jaar de weg weten te vinden naar onze nieuwe locatie aan de Marknesserweg. Onze deelnemers kunnen uw steun wel gebruiken!

NB: Ook dit jaar organiseren we weer twee clinics en wel op zondag 23 juni en zondag 7 juli. Deze clinics zijn geschikt voor de beginnende en gevorderde triatleet.
Voor meer informatie: https://www.triathlonnoordoostpolder.nl/home/triathlon-clinics/Countdown

Sponsoren