Slide0Slide1Slide2Slide3Slide4Slide5Slide6Slide7Slide8Slide9Slide10Slide11Slide12Slide13Slide14Slide15Slide16Slide17Slide18Slide19Slide20
Twitter @triathlonnop
Tweets van @triathlonnop
Sponsoren
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview

Het weer en voorbereiding

23-08-2016Het belooft komende zondag een super mooie dag te worden!



Maar wat zijn hiervan de consequenties voor jouw voorbereiding?

Voorbereiding

Zorg dat je de dagen er voor voldoende drinkt, vooral water, zeker 2 tot 3 liter per dag. Op de wedstrijd dag zelf kun je van te voren nog een isotone dorstlesser nemen om je vocht aan te vullen.
Qua eten, zorg dat je ruim voor jouw start tijd hebt ontbeten ongeveer 2.5 tot 3 uur van te voren. Gebruik een ontbijt dat je gewend bent, met weinig vezels, veel koolhydraten en een laag vet en eiwit gehalte. Neem bijvoorbeeld wit brood met jam of appelstroop.

Zwemmen

Zorg dat je voordat je gaat zwemmen een goede warm-up hebt gedaan, ondanks het warme weer. Je spieren moeten opgewarmd zijn voor je begint. Wanneer je eenmaal in het water ligt, zwem dan ook nog even een paar baantjes om in beweging te blijven tot het tijd is om te starten.

Fietsen

Tijdens het fietsen is het zaak om goed te blijven drinken, het beste is een isotone dorstlesser.
Fiets de laatste kilometer in een iets hogere trap frequentie, dit maakt de overgang naar het lopen makkelijker.

Lopen

Bij warm weer is het zaak om koel te blijven, dus draag eventueel een hoofddeksel en probeer zoveel mogelijk in de schaduw te lopen. Er staan waterposten waar je kunt drinken of met een spons je hoofd en/of lichaam kunt koelen, maak hier gebruik van.

Wij wensen alle deelnemers heel veel succes met de voorbereiding en een super mooie wedstrijddag toe.


© Triathlon Noordoostpolder | website : Alstro webdesign |